Blokowanie się hamulców

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • taxidriver77
    Classic
    • 2010
    • 8

Blokowanie się hamulców

Zamieszczone przez sandokan4
    Czy to należy skasować jako błąd poprzez komputer?
    Sama gaśnie po wymianie klocków.
    www.taxi-raciborz.eu

www.taxi-raciborz.pl
  • panek
    Classic
    • 2008
    • 35

Blokowanie się hamulców

Witam
    nie mam zielonego pojęcia co to może być, ale ostatnio zauważyłem, że jak skodzina postoi trochę w garażu to potem przy przy pierwszym ruszeniu mam wrażenie jakby był zaciągnięty ręczny a nie jest. Mianowicie jest tak, że wrzucam wsteczny chce wyjechać z miejsca i tył idzie lekko do góry potem lekki zgrzyt i dopiero rusza.
    Ma może ktoś pomysł co to może być??
    "Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzanie czasu między zakrętami"

Komentarz

• MF
      Drive
      • 2009
      • 40

Rdza na klockach i tarczach. Jak np. postawię na weekend dopiero co umyte auto, albo stoi na deszczu to tak się dzieje. Olać, jeździć :wink:

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez MF
        Rdza na klockach i tarczach. Jak np. postawię na weekend dopiero co umyte auto, albo stoi na deszczu to tak się dzieje. Olać, jeździć :wink:
        aż tak?
        nigdy się z tym nie spotkałem, słyszalne tarcie, coś takiego owszem, ale, ży trzymało jak ręczny... :roll:
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• panek
          Classic
          • 2008
          • 35

dokładnie też nie chcę mi się wierzyć, że to tylko rdza. No ale skoro tak twierdzisz :P

Komentarz

• MF
            Drive
            • 2009
            • 40

Tarcie to inna rzecz, też słychać po deszczu. Ale jak postawię z zaciągniętym ręcznym mokre auto na dłużej, albo pada to jest taki efekt - hamulce z tyłu "łapią", przy pierwszym ruszeniu słychać takie stuknięcie i czuć przełamanie oporu, później już OK.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Od dawna to jest ?? Bo rownie dobrze linka z recznego moze nie odbijac jak trzeba, chociaz to mlode auto :?

Na noc zostawiasz auto na recznym czy nie ?

Przy zostawionym recznym jak sa bebny z tylu, a hamulce nie sa czyszczone systematycznie to faktycznie moze sie lekko przyblokowac po kilku dniach
              Spritmonitor.de

Komentarz

• panek
                Classic
                • 2008
                • 35

MF, to jest dokładnie tak jak opisujesz, tylko, że ja nie zostawiam na ręcznym na długo tylko na chwilę przed zgaszeniem silnika.
                Maicroft, nie zostawiam na ręcznym na noc. Ale może faktycznie jest coś z tą linką od ręcznego?

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8029
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

panek, Mam taki objaw zawsze po umyciu jak zostawię auto na ręcznym w garażu. Czy to normalne to nie wiem, ale nie zauważyłem, aby po 70kkm przebiegu coś się działo niedobrego z hamulcami.
                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...